top of page
Anker 1
JeHo-101.JPG

JeHo, de enige echte jeugdbeweging van Horebeke. ’t Is iets om trots op te zijn, en dat zijn we ook!

Oorspronkelijk twee aparte jeugdbewegingen: de Horebeekse Jeugdvereniging (HJV) en de Corneliusboys. Eentje voor de meisjes en eentje voor de jongens. Hoewel dit ook heel gezellig kon zijn, zo met allemaal meisjes bij elkaar of juist heel stoer met al die jongens, het was een beetje omslachtig.

Daarom besloten we om eens samen op kamp te gaan. Elk in een apart gebouw, maar op dezelfde kampplaats in Westouter. Dat viel eigenlijk allemaal best wel mee, dus we gingen nog eens samen op kamp, deze keer écht samen. Het was wennen aan elkaars kampgewoontes en manier van activiteiten geven, maar uiteindelijk vonden we het allemaal wel leuk genoeg om onze twee jeugdbewegingen samen te laten vloeien tot een grotere (en misschien ook wel betere).

Maar, hoe zouden we dat dan allemaal gaan noemen? De leiding stak hun koppen bij elkaar, en toen, na eindeloze discussies werd de knoop doorgehakt. Jeugd Horebeke was geboren!

Er werd een leuk logo ontworpen en we namen afstand van onze rode HJV- en beige Corneliusboys-t-shirts. Voortaan dragen we met trots limoengroen en donkerblauw. Ondertussen bestaat de JeHo al sinds 2010. En man, wat een vooruitgang! Elk jaar komen er steeds meer leden bij, daar zijn we alleen maar blij om. Doorheen het jaar hebben we tal van leuke activiteiten en als kers op de taart hebben we elke zomer een spetterend kamp. We kunnen alleen maar zeggen dat we blij zijn dat jullie voor onze jeugdbeweging gekozen hebben. Zelf zijn we ook allemaal lid geweest, en we verzekeren jullie: op de JeHo maak je de meest geweldige en onvergetelijke momenten mee! Daar zullen wij (samen met jullie) voor zorgen.

jeho-logo-blauw.png
bottom of page